Disse får besøk av Starte og drive bedrift-dagen i vår

Siden 2013 har Starte og drive bedrift-dagen reist landet rundt for å gi gründere en god start som næringsdrivende. Nå er det klart for seks nye arrangement, hvor fem av seks skal være på helt nye steder.

– I mars skal vi blant annet besøke Møre og Romsdal for aller første gang.

Koordinator Kari Ann Nygård fulgte spent med på foredragene under Starte og drive bedrift-dagen i Bergen september 2019.

Det forteller Kari Ann Nygård, seniorrådriver ved Brønnøysundregistrene og koordinator for Starte og drive bedrift-dagen.

Klart for seks nye arrangement

Starte og drive bedrift-dagen er en dag full av informasjon om hva som er viktig å tenke på når man skal starte og drive egen virksomhet. Målet med dagen er å gjøre oppstarten så rask, trygg og enkel som mulig for deltakerne.

Første halvdel av 2020 er det planlagt seks arrangementer på like mange spennende steder i landet.

Se oversikt over planlagte arrangementer våren 2020.

– For første gang skal vi til Møre og Romsdal med Molde og Ørsta som arrangementssteder. Videre besøker vi Sandefjord, Sandvika og Stavanger, mens siste arrangement blir i Fredrikstad, avslører Nygård.

– Det er faktisk bare i Stavanger vi har vært tidligere, legger hun til.

Ønsker å besøke nye steder

Starte og drive bedrift-dagen er et spleiselag der alle bidragsyterne er med og dekker egne kostnader. For deltakerne er det helt gratis.

Koordinator Kari Ann Nygård på Starte og drive bedrift-dagen i Bodø oktober 2019.

– Det som er så spesielt med Starte og drive bedrift-dagen er at offentlige etater, lokalt veilederapparat og andre gode hjelpere går sammen for å gi deltakerne en kortfattet presentasjon og hva som er viktig å tenke på når du skal starte og drive virksomhet.

– I tillegg stiller alle foredragsholderne på stand i pauser slik at de som lurer på noe kan spørre og få veiledning.

Starte og drive bedrift-dagen er på initiativ fra Brønnøysundregistrene hvor hovedsamarbeidspartnerne er Patentstyret og Norid. Arrangementene gjennomføres i tett samarbeid med lokale veilederapparat og næringshager på stedene som besøkes.

– Når vi planlegger framtidige arrangementer tar vi utgangspunkt i steder hvor lokalt veilederapparat er interesserte i å samarbeide med oss. Vi har alltid et ønske om å komme til nye steder, og vi blir derfor svært positive når det kommer lokalt initiativ til oss.

Mottar gode tilbakemeldinger

I etterkant av alle SDB-dager får deltakerne og samarbeidspartnere mulighet til å gi sine tilbakemeldinger om dagen.

– Tilbakemeldinger fra tidligere deltakere er svært gode. Fra deltakere som hadde startet bedrift i forkant av arrangementet har vi fått tilbakemeldinger som at de gjerne skulle ha vært med på dette før de startet opp. De har altså lært mye nytt, sier Nygård med et smil og legger til:

– Også lokale etablererveiledere kommer med gode tilbakemeldinger, men viser også takknemlighet for at de i møte med oss nasjonale etater sitter igjen med ny kunnskap som de tar med seg videre. Det er gøy å høre.